blog | rondom | collin

14 Apr by Joost van der Meer

Utrechtse Grachtenrace ronDom
Door RoeiReporter Collin Eisema

Voor de 2de sloeproeiwedstrijd moesten er keuzes gemaakt worden. Gaan we voor de altijd gezellige en chaotische RonDom Utrecht of gaan we de golven van de Waddenzee trotseren tijdens het Harlinger Kampioenschap Sloeproeien?

Team Polynoom en de dames en heren team Sloepweesje kozen voor chaos, de dames Easedale kozen voor de golven. Dus wordt u nu getrakteerd op twee verslagen in één weekend!

Utrecht lag er zonovergoten bij toen de dames en heren verzamelden. De heren waren als eerste aan de beurt om aan de 13km tocht te beginnen. Met een daverend kanonschot werden we weggeschoten. Op naar die befaamde grachten! Maar eerst over een paar mooie singels even flink vaart maken en nog even een sloep inhalen. Dan door de mooie maar smalle grachten. En het leek wel of ze steeds smaller werden! Ondergetekende heeft er voor gezorgd dat de contributie volgend jaar wat verhoogd wordt (sorry sloepwezen) door een riem te slopen onder een brug. (Redactie: dit kost een kratje bier, Collin Eisema)

Ondanks een poging om hem te redden en gauw naar binnen te trekken kwam ie vast te zitten en krak! Vliegensvlug werd de riem verwisseld en konden we onze vaart vervolgen. Verder hadden we mazzel met weinig verkeer in tegenstelling tot de dames die later van start gingen. Want toen wij als heren klaar waren gingen we snel de binnenstad in om onze dames aan te moedigen. Dan zie je pas wat er allemaal vaart daar. Rondvaartboten, subs met hond aan boord, waterfietsen en volgens Miriam ‘als je drie kinderen kunt baren, kun je ook een stukkie roeien’ Hockx waren er ook eenhoorns?? Stuurman Joost is dermate fanatiek dat hij als stuurman een verkenning deed bij het (winnende!) Westeinder sloeproei team en zo de dames soepeltjes door de grachten liet glijden.

Na afloop kregen we een lekkere aanvulling van vitamine D (van de zon) en H (van een biertje) en wachten we in spanning op de prijsuitreiking. En weer namen de sloepwezen weer een prijs mee, maar dit keer was alle eer voor de krachtpatsers van de Polynoom, want die wisten eerste te worden in hun klasse! Heren Sloepweesje eindigde 5de in hun klasse en Dames Sloepweesje 3de! Mooie resultaten waar we trots op zijn. Volgende week gaan we naar Zaandam, de zaanse schans over. Tot dan Zaanslag!

Comments --

Loading...