Blog | Kameleonrace | Joost

10 Jul 2023 by Joost van der Meer

En weer 1 in de categorie “WARM”! Gisteren waren er 2 wedstrijden waar we gingen strijden. De heren “team Sloepweesje” in de Easedale en dames Ruige M8 in het sloepweesje (begrijpt u het nog?) gingen op reis naar de Kameleonrace Terherne. Het mixteam van de Polynoom reisde af naar Respec op de Lek. Beide leuke wedstrijden en prachtige omgeving om te roeien.
Zoals gebruikelijk stond het heerlijke bakje koffie met overheerlijke koeken klaar en de sloepen stonden op de trailer, klaar voor vertrek. Wat hebben we het toch goed bij familie de Vlieger.
De autoverdeling was gemaakt en op het laatste moment stapte er nog een nieuw jeugdlid in om eens te gaan kijken hoe dat er nou aan toe gaat zo’n wedstrijd. Eigenlijk is ze al volleerd partycrasher op deze roeifeestjes want ja…als je ouders roeien, moet je soms overal mee naartoe. Maar nu werd er toch met een andere blik naar de wedstrijd gekeken. Want ook onze jeugd is aan het roeien geslagen in een geleende sloep.
Maar terug naar de wedstrijd. Een lange reis naar Terherne stond voor de boeg. 2 uurtjes tuffen met nog een kleine bush bush plaspauze tussendoor. Dat je dan wegrijdt bij een tankstation zonder te tanken en daarna je brandstofmeter begint te piepen, maken sommige zich niet zo druk om. Komt wel goed.
Bij Joure uiteindelijk de tank toch maar vol gegooid. Dat geeft enige rust. Dan is het nog een klein stukje naar het dorp van de Kameleon. Het erin kranen ging soepel en met het hele spul naar de overkant om bij het startpunt een bakkie te gaan doen. Blijkbaar was de koffie echt heel goed want er stonden 2 rijen tot buiten aan toe….dan maar geen koffie.
In verband met de ingekorte route werden de reeds gedrukte route kaarten vakkundig met een watervaste stift door iedere stuurman aangepast naar de nieuwe route. Had de volgboot dat ook maar gedaan, dan had ie de kopgroep niet de verkeerde kant mee opgenomen. Maar ja stelregel nr 1 van een stuurman is toch….vaar je eigen race en niet die van je voorganger, toch Danny Loos?
We mochten met de dames als eerste starten met onze concurrent #deDanser. AL lijkt het sloepje zo lief en klein, ze is een beest om te verslaan. Tot 6 kilometer konden we ze goed voor blijven, maar helaas moesten we ze laten gaan. Het was zwaar water en bloedheet voor de teams. Onderweg nog wat aanmoedigingen van onze jeugdleden die lekker de verkoeling hadden gezocht op het water. Dat doet je even goed. De terugweg na het Kameleoneiland was ook gruwelijk warm. De dames bleven goed doorgaan en we bleven jagen op de danser voor ons. Voor de 2e keer onder de brug en nu nog even om Adam en Eva heen om vervolgens af te stevenen naar de finish. Onder luid gebrul van de sprekersvrouw met een Friese tongval werden we binnen geschreeuwd. Het was slopend. Helaas niet het gewenste resultaat vandaag. Dat bleek ook in de uitslag. Dit geeft ons des te meer spirit om na de zomer 3 wedstrijden achter elkaar nog beter ons best te doen. We komen terug!
De heren waren zowaar een keer van die eeuwige 13e plek af. Nu 11e overall. Ook zij gaan met goeie moed de zomer in.
Maar net als bij Zwolle, gingen we nu op de terugweg nog even een extraatje halen…Nog een extra sloep erbij voor de rest van het jaar. De Saga van Sloeproeien Almere zal de rest van het jaar bij ons in dienst zijn om te kijken of ze binnen de vereniging past. Bedankt voor de medewerking!
Met alle enthousiasme werd de Saga dan ook direct het water in gedaan in Hoogmade…misschien toch iets te enthousiast…..het was beter geweest als we eerst gecheckt hadden of de stop erin zat…Maar met deze temperaturen is Thimo Westerbos zeker niet te beroerd om even het water in te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Na een half uurtje rommelen en pompen ligt ze mooi te pronken naast haar grote broer de Easedale.
We wensen heel roeiend Nederland, alle supporters en aanhang een fijne vakantie toe. Wij trainen waar mogelijk in gemixte samenstellingen lekker door deze zomer en zien jullie weer in September!

Comments --

Loading...