Liwwadster Rondje | Collin Eisema

29 Oct 2023 by Joost van der Meer

Het roeiseizoen nadert zijn einde, met nog 2 wedstrijden te gaan. Bij Sloepweesje werken we graag toe naar een hoogtepunt en zo ontstond het idee om met Pedros Partybus naar het Liwwadster rondje te gaan. Met aan boord al extra ondersteuning van Melissa van Roeivereniging Ferox, werd onderweg het Westeinder sloeproei team en ingehuurd talent van Sloeproeiteam ‘Schone Waardin’’ Eefjes opgepikt. Eenmaal compleet begon onze reis onder het genot van een lekker bakkie en Fryske lekkernijen. Er is geen betere manier dan naar je wedstrijd gaan dan met Pedro! Dank Jeroen Vlieger!

Aan de start dreven 3 teams van onze vereniging. Wederom een allstar team in de polynoom met turbo Tonnie aan het roer, dames team Easedale met Mighty Timo aan het roer en damesteam Sloepweesje met “Jaagzeop” Joost aan het roer. Het mooiste was dat de damesteams gezamenlijk van start gingen dus er waren al de nodige tactieken voor besproken. De conclusie was vaak eenvoudig, gewoon hard roeien!

Het rondje, van toch een krappe 20km, kenmerkt zicht door mooie vaarten (ook de bonkervaart ja) en daarna 2x door de binnenstad. Dat geeft een mooi effect want je komt in je rondjes allerlei sloepen tegen die voor je gestart zijn en dus sneller zijn waardoor je een mooi sleepje kan krijgen. In je 2de rondje kom je dan dus wat langzamere sloepen tegen die je weer kan proberen in te halen. Nu zijn er ook teams die het graag nog wat uitdagender maken voor zichzelf. Zo’n team is het westeinder sloeproeiteam. Die waren hun helmstok (handvat van het roer) vergeten en dat werd opgelost door een riek in het roer te steken. Dan zijn de bochten ineens een stuk uitdagender en verlies je ook nog eens een riem onderweg.

Bij onze club hadden we op een normale manier al spanning genoeg, want de dames teams lieten elkaar geen moment los en pushte elkaar tot het uiterste, wat een gave sport is het toch ook.

De weergoden waren ons redelijk gezind want afgezien van een buitje, hielden we het toch verder droog. Toch is het dan wel fijn als de partybus klaar staat om je even om te kleden. Nu zijn onze dames nogal gesteld op privacy, maar daar had buschauffeur Peter wel een oplossing voor: de rookmachine! Binnen de kortste keren stond de hele bus blauw en zag je geen hand voor ogen meer dus ook geen mooie dames. De atletes vonden het echter wat minder geslaagd en voelden zich terrecht gekomen in een cursus palingroken.

Maar goed, toen de haren eenmaal weer mooi in de krul zaten, gingen we op weg naar de feesttent voor de prijsuitreiking. Het dak ging er af, want nadat bekend werd gemaakt dat de dames Easedale 3de waren in hun klasse, werd het echt spannend. In de hoofdklasse werden de dames Sloepweesje steeds maar niet genoemd (nee hè, niet weer vierde), totdat ze werden uitgeroepen tot WINNAAR!! Prachtige resultaten, ook door team Polynoom die ⅔ van het veld achter zich wisten te qhouden. U begrijpt, dit werd gevierd tot in de kleine uurtjes – van beerenburgers ruilen voor top gin van Boomsma Distilleerderij met “Skarrefammen” tot dansjes wagen met andere conculega’s: het bleef nog lang onrustig.

Dank voor de organisatie, het was weer top geregeld allemaal. Volgende week volgt de apotheose van het sloeproeiseizoen en reizen we af voor een bruisend mpm weekend in Muiden voor Muiden Pampus Muiden! Actiefoto’s van Edwin Kooren 📸📸

Comments --

Loading...