Jaarverslag Heren Sloepweesje | Willemijn

24 Nov 2023 by Joost van der Meer

Wat begon als een team bestaande uit het “restje” heren: een handje vol beginners, een paar 60-plussers, een paar halve Fransozen aangevuld met een geblesseerde stuurvrouw, bleek het recept voor de kampioenen van de eerste klasse!

Het is nog steeds onduidelijk wat er nou bedoeld wordt met onze teamnaam The good, the bad and the Seven ugly. Maar met onze teamspirit is helemaal niets mis!

Wij hebben voor de zomer meegedaan met Weesp, Utrecht, de Kaag en Zwolle. Na de zomer stonden De Maasrace, Willemstad, Amsterdam en MPM op het programma.
We waren de winnaars in Weesp, op de Kaag, Zwolle en Willemstad.

Onze geduchte tegenstander dit seizoen waren de heren in de Vrouwe Geertruida, waarmee we een mooie strijd hebben gevoerd. Al hadden we de mannen in Leeuwarden al op de foto in de Sloepweesje band, ze gaven zich niet zomaar gewonnen.
Voor ons was MPM echt de beslissende wedstrijd. De ochtendrace hadden we helaas nog niet gewonnen, wat een tweede plaats zou betekenen over het hele seizoen. Het verschil was maar 0,1 Watt!
Gelukkig zijn mijn mannen sterk als we veel golven en wind hebben, dat hadden we in Willemstad al laten zien, dus tijdens de middagrace hebben we het waar gemaakt!

Die avond in de feesttent kregen we eerst de 2e prijs uitgereikt, waar wij natuurlijk hard voor gejuicht hebben, maar er bleek een foutje te zijn gemaakt!
Inleveren dus die beker. En opnieuw werden we het podium op geroepen, maar toen om de eerste prijs in de eerste klasse op te halen!
Het was een prachtig seizoen, ik ben supertrots op hoe we hebben getraind en er als een team voor hebben gebikkeld.
Bedankt mannen!


Comments --

Loading...